Ny studie för dysmorfofobi (BDD)

kvinna spegel

Det är inte ovanligt att må dåligt över sitt utseende, men ibland kan man bli så upptagen vid ett upplevt fel att det leder till ångest och nedsatt förmåga att arbeta eller umgås. En person med dysmorfofobi (även kallat Body Dysmorphic Disorder, BDD) besväras av återkommande och påträngande tankar om att något är fel med utseendet, trots försäkringar från andra om att så inte är fallet. Ofta försöker man dölja eller kontrollera den del av utseendet som man inte är nöjd med.

Vid Karolinska Institutet genomförs just nu en studie där vi testar Internetförmedlad KBT för att minska det lidande som är personer med ett starkt missnöje över sitt utseende upplever.

Studien är tillgänglig för personer med dysmorfofobi. Du måste vara minst 18 år. Deltagandet är gratis. Behandlingen sköter du via dator.

Läs mer om studien och gör en intresseanmälan genom att klicka HÄR