WeMind i samarbete med OCD genetikstudien

Skärmavbild 2017-08-24 kl. 09.41.02WeMind Ångest och Depression Stockholm är den senaste och tionde kliniken som ansluter sig till studien. I OCD genetikstudien ämnar vi att samla in 5000 DNA-prover från personer med tvångssyndrom, dysmorfofobi, samlarsyndrom, tics eller Tourettes syndrom. För att nå detta mål behöver vi samarbeta med mottagningar där de här personerna finns.

Vi är mycket glada att få samarbeta med just WeMind då de håller hög kvalitet gällande bedömning, diagnostik och behandling. De har också väl etablerade rutiner för att mäta och utvärdera behandlingsresultat vilket är ett viktigt bidrag till studien. Vi tänker nämligen inte bara analysera DNA, utan samlar också in en stor mängd fenotypdata, eller kliniska data. Det bidrar till att öka vår kunskap om saker som hur de här patienterna har de och hur de svarar på behandling.

Du kan läsa mer om studien här.